11η Περιφερειακή εκθεση Αργολίδα 2015-Δελτίο Τύπου



 Η Περιφερειακή Έκθεση Τοπικής, Παραγωγικής και Τουριστικής Φυσιογνωμίας, Εξοπλισμού Επιχειρήσεων και Κατοικίας, Aνανεώσιμων πηγών Ενέργειας, “AΡΓΟΛΙΔΑ 2015”, που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αργολίδας, έστειλε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της  Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, από 06 έως 10 Μαΐου 2015, σε ένα χώρο συνολικής έκτασης 4.500 τ.μ. και στέφθηκε αδιαμφισβήτητα με επιτυχία, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του θεσμού με το πέρασμα των χρόνων. 
   Η φετινή διοργάνωση αρίθμησε 140 εκθέτες, ενώ περισσότεροι από 17.000 επισκέπτες επισκέφθηκαν τα περίπτερα. Το κόστος ενοικίασης των περιπτέρων για τους εκθέτες- αρκετά μειωμένο σε σύγκριση με άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις- είχε σκοπό να μην εμποδίσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά των επιχειρηματιών, λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βιώνουν.

 Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  και τροφίμων κ. Σγουρίδη παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φωτίου Δαμούλου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν , ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, οι Βουλευτές του νομού Αργολίδας κ.κ. Δημήτριος Κοδέλας και Γιάννης Ανδριανός, ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτριος Καμπόσος , ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος, ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κων/νος Γκάτζιος,  ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, ο πρώην Γενικός Γραμματέας εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός, ο Πρόεδρος της ΟΣΣΥΕ κ. Μιχάλης Γιάγκας, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Αργολίδας κ. Παναγιώτης Μακρής, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Άργους κ. Παναγιώτης Πούλος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Εκπρόσωποι των κομμάτων. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων Αργολίδας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων  από όλη την Ελλάδα, Πρόεδροι Αναπτυξιακών φορέων και Δημοσίων Οργανισμών, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Χορηγοί της Έκθεσης, Εκπρόσωποι Επαγγελματικών– Συνεταιριστικών και Πολιτιστικών Οργανώσεων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.

   Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν την αργολική γαστρονομία και την συνεισφορά της στο καθημερινό τραπέζι, με ιδιαίτερη μνεία στις ευεργετικές ιδιότητες του πορτοκαλιού. Επίσης, αφιερώθηκε ξεχωριστή ημερίδα για τα αγροτικά προϊόντα, με κύρια έμφαση στη βιολογική καλλιέργεια, τα συστήματα πιστοποίησης και τις σύγχρονες τάσεις που παρατηρούνται στην αγορά.
   Έλληνες Ακόλουθοι Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) από τις Ελληνικές Πρεσβείες της Ρωσίας και  της Σουηδίας  είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν Business to Business (B2B) συναντήσεις με επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και ευρύτερα, με σκοπό να αναπτυχθούν αμοιβαία επωφελείς εμπορικές συνεργασίες, ενώ αναδύθηκαν νέες προοπτικές για τις ελληνικές εξαγωγές προς τις χώρες αυτές.
   Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Φώτης Δαμούλος τόνισε την σημασία του θεσμού της Έκθεσης, καθώς και τον ρόλο του Επιμελητηρίου, ο οποίος είναι να στέκεται δίπλα στον επιχειρηματία, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
     Τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες που έδωσαν το παρόν στην έκθεση, επεσήμαναν ότι αποτελεί ένα σημαντικό οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός για την Αργολίδα και για αυτό επιβάλλεται η συνέχισή της.
    Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αργολίδας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, τους χορηγούς μικρούς και μεγάλους και ιδιαίτερα την ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ καθώς τους εκθέτες και επισκέπτες  για την έμπρακτη υποστήριξή τους